Sluiten

Categorieën

Filters

  Tegels verwijderen

  Tegels verwijderen is een hoop werk, Maar met de juiste instelling en gereedschap is het te doen. Je kan het natuurlijk laten verwijderen door een tegelzetbedrijf maar het is ook goed zelf te doen als je daar voldoende tijd voor hebt. Het is natuurlijk belangrijk dat tijdens dit proces de ondervloer niet beschadigd raakt van de tegelen, dus voorzichtig werken wordt aangeraden door ons. Wie zelf de tegelen wilt verwijderen en daarvoor niet de correcte machines ter beschikking heeft kan dit huren bij meerdere tegelzetbedrijven.

  Zo starten je met de tegels verwijderen

  Als aller eerst is het voor het verwijderen van tegels een breekhamer nodig. Met de breekhamer kunnen de plavuizen op een erg gemakkelijke manier worden verwijderd. De ruimte waar de tegelen worden aangebracht moet uiteraard leeg zijn op het moment dat je de tegelen eruit gaat halen. De luchthamer kan op een vloertegel worden geplaatst om deze doormidden te breken, zodat er een opening is en de rest van de tegelen met de breekhamer verwijderd kan worden. Het is ook denkbaar om in één van de voegen te inluiden, maar bij vloertegelen verwijderen kan de luchthamer het beste op de tegelvloeren worden geplaatst. In de hele kamer kan op deze manier tegelen per tegelen weggebroken worden. Het afbreken van de tegelen zorgt voor veel overlast en stof en uiteraard ontstaat er een bende van gebroken tegelen. Het is slim om puinzakken aan te schaffen,  waar de overblijfselen van de vloertegels in ordelijk kunnen worden. Het afval kan naar de vuilstort worden geofferd. Na het vloertegels verwijderen is het belang om de kamer weer zo clean mogelijk te krijgen, want niet alleen het afval moet worden opgeruimd, maar de kamer dient ook van al het stof te worden verwijderd. Na het verwijderen van de tegelen kan je kijken of de ondervloer beschadigd is.

  Beschadigingen ondervloer bij het vloertegels verwijderen

  Bij het gebruiken van de breekhamer voor het verwijderen van de tegelen is het mogelijk dat de ondervloer beschadigd raakt doordat er gaten er inkomen. De gaten die er voorkomen dienen natuurlijk hersteld te worden. Daarvoor is er een middel op de markt dat egaline heet. Ook kunnen de gaten worden gevuld met beton. Voor het leggen van nieuwe tegelen moet je ervoor zorgen dat de ondervloer weer recht en glad is. Bekijk ons assortiment van tegels. Wij bieden je vloertegels, tegels wand, keramisch parket, tegels mozaiek en terrastegels.