Sluiten

Categorieën

Filters

  Tegels informatie

  Hier vind je alle informatie die je nodig hebt over tegels. We leggen je uit hoe je tegels moet gaan leggen, de soorten tegels, waarom men voor tegels kiest, de leverbare afmetingen tegels en de termen die vaak worden gebruikt in de tegelbranche. Bekijk hieronder per kopje informatie inzake deze punten. Heb je een andere vraag over tegels of wil je advies? Contacteer onze klantenservice, zij helpen je graag.

  Tegelsoorten

  Je hebt vele verschillende tegelsoorten in het assortiment van Tegels33.nl. Echter zijn tegels goed onder te verdelen in twee categorieën, namelijk:

  - Natuursteen tegels
  - Keramische tegels

  Deze tegels zijn vervolgens onder te verdelen in bijvoorbeeld leisteen of marmer voor de natuursteen tegels en houtlook tegels of betonlook tegels voor de keramische tegels.

  Natuursteen tegels worden uit de natuur gedolven in groeves en vervolgens door de fabrikant op maat gesneden. Voor een unieke en luxe uitstraling in jouw woning, zijn de natuursteen tegels erg geschikt. Je zult nooit twee dezelfde tegels tegenkomen omdat ze uit de natuur worden gedolven, tevens gaan de tegels een leven lang mee. De natuursteen tegels zijn duurder dan de keramiek tegels, dit geldt voor de prijs van het product als zowel de tegels leggen prijs. Wij raden je aan om natuursteen tegels niet zelf te leggen maar dit te laten doen door een gespecialiseerde tegelzetter.

  Aarde wordt gebakt op temperaturen van 1000 tot 1250 graden, wat er vervolgens voor zorgt dat een keramiek tegel ontstaat. De keramische tegels staan bekend als de meest duurzame en gebruiksvriendelijke tegels van alle soorten tegels en andere vloeren. Om de tegel krachtiger te maken worden er mineralen toegevoegd in de keramiek tegel. Ook krijgt de tegel een glazuurlaag wat ervoor zorgt dat de tegel bestendig is tegen water. Erg praktisch maar gelijktijdig ook decoratief.

  Tegel termen

  In de tegelwereld worden veel technische termen gebruikt, die bij velen gezien kunnen worden als een vreemde taal die ze niet begrijpen. Wij leggen deze termen graag aan je uit. We hebben hieronder per term een korte uitleg.

  Gerectificeerd
  Wanneer een tegel gerectificeerd is, zijn de zijkanten recht afgezaagd. Daardoor is de voeg nauwer te verwerken. De afkorting Rett. wordt ook wel eens gebruikt om een gerectificeerde tegel aan te duiden.

  Getrommeld
  Wanneer een tegel getrommeld is, ziet deze er gebruikt of oud uit, doordat de kanten niet recht zijn. Deze look wordt door de fabrikant verwerkt.

  Sortering
  Tegels met 1ste keus sortering moeten voldoen aan de eisen van de DIN/EN 14411 Europese norm van tegels. Onze focus is de klant kwaliteit bezorgen, zodoende vind je bij ons alleen tegels met 1ste keus sortering.

  Snijverlies
  Wanneer de tegelzetter, of jij, de tegels gaan leggen, kan het zo zijn dat, door het snijden van de tegels, je een aantal tegels tekort komt. Daarom is het altijd aan te raden om snijverlies te nemen. Meestal kiest men tussen +8-10% snijverlies van de totale oppervlakte.

  Vorstbestendig
  Tegels met deze label, hebben een geringe wateropname van onder de 3% en zijn na het juist leggen vorstbestendig.

  Witte/rode scherving
  Een geglazuurde tegel heeft een toplaag op de scherf. Deze scherf kan twee kleuren hebben, namelijk wit en rood. Bij witte wandtegels is het noodzakelijk om op de scherf kleur te letten. Het nadeel bij het kiezen van een witte wandtegel met rode scherving is dat de rode kleur kan doorschijnen bij slecht voegen. Bij tegels met een witte scherving is dit niet het geval! Wij bieden je witte wandtegels met witte scherving aan.

  Waarom tegels?

  Tegels hebben in contrast met andere materialen zoals hout of vloerbedekking weinig tot geen onderhoud nodig. Vloertegels, in het algemeen, hoeven niet geïmpregneerd te worden. Ook is het zo dat tegels krasbestendig zijn dankzij de harde toplaag. Daarnaast zijn tegels zeer slijtvast, waardoor je vloer jarenlang mooi blijft. Wandtegels in natte ruimtes, zoals een badkamer, blijven mooi en zijn erg eenvoudig schoon te maken. Pas je stucwerk toe in de badkamer, wordt het snel vuil en het schoonmaken is erg lastig. Wij leggen je per punt uit waarom tegels.

  Eenvoudig schoonmaken
  Met tegels leg je de basis voor elk interieur, welke je stijl je ook besluit te kiezen. Tegels zorgen meteen voor een sfeervolle omgeving. Daarnaast is het ook zo dat je de tegels, zoals hierboven aangegeven, erg eenvoudig kunt schoonmaken. Maar ook zijn de tegels water-, vlek-, slijt-, en krasbestendig. Zo kun je een leven lang genieten van je tegels en hoef je je nooit meer zorgen te maken over het vervangen van de tegels.

  Overal toe te passen
  Tegels hoef je niet alleen in je woonkamer of badkamer te leggen. Tegels kun je in het hele huis plaatsen. Zo kun je vaak ook een complete serie voor je hele huis toepassen. De woonkamer, hal, slaapkamer, keuken of waar dan ook, de tegels zijn op iedere vloer of wand in je huis geschikt. Erg stijlvol, een ware lust voor het oog en perfect om een geheel te creëren, zodat je een huis, thuis wordt!

  Een luxe en unieke uitstraling
  Heden ten dage zijn er allerlei tegels op de markt. De keramiek tegels beginnen de complete markt over te nemen, zo heb je tegenwoordig betonlook vloertegels, natuursteen look vloertegels, houtlook vloertegels en nog veel meer. Je kunt eindeloos de tegels gaan combineren en je eigen design creëren. Tegels zorgen voor een luxe en unieke uitstraling die je met andere vloeren niet kunt nabootsen.

  Ideaal met vloerverwarming
  Tegels zijn dé perfecte match voor vloerverwarming. Steen is de beste gids van warmte en met een gelijke warmteverdeling is je huis comfortabeler en aangenamer. Met een gewenste temperatuur zorg je voor een warme sfeer in je woning. Met een vloerverwarming verbruik je aanzienlijk minder energie. In de zomerdagen zijn tegels juist erg koel en dat draagt bij aan het beter reguleren van de temperatuur in jouw woning. Dit maakt de tegels niet alleen duurzaam maar ook kostenbesparend als we het over energieverbruik hebben!

  Overige tegels informatie

  Voor overige informatie zoals, tegels leggen, tegels verwijderen, tegelmerken hebben we aparte informatieve pagina’s. Bekijk deze door hieronder op een van de links te klikken.

  - Tegels leggen

  - Tegels verwijderen

  - Tegelmerken

  Bekijk deze pagina’s voor meer informatie over tegels. Heb je een vraag over tegels die wij online niet beantwoorden? Dan kun je uiteraard contact opnemen met onze klantenservice. Zij helpen je met al je vragen over tegels. Onze klantenservice is 6 dagen per week te bereiken via telefoon, e-mail of live chat.