Sluiten

Categorieën

Filters

  Tegeltermen

  In de tegelwereld worden technische termen gebruikt, die bij velen gezien kunnen worden als een vreemde taal die ze niet begrijpen. Wij leggen deze termen graag aan je uit. We hebben hieronder per term een korte uitleg.

  Gerectificeerd
  Wanneer een tegel gerectificeerd is, zijn de zijkanten recht afgezaagd. Daardoor is de voeg nauwer te verwerken. De afkorting Rett. wordt ook wel eens gebruikt om een gerectificeerde tegel aan te duiden.

  Gerectificeerd

  Getrommeld
  Wanneer een tegel getrommeld is, ziet deze er gebruikt of oud uit, doordat de kanten niet recht zijn. Deze look wordt door de fabrikant verwerkt.

  Getrommeld

  Sortering
  Tegels met 1ste keus sortering moeten voldoen aan de eisen van de DIN/EN 14411 Europese norm van tegels. Onze focus is de klant kwaliteit bezorgen, zodoende vind je bij ons alleen tegels met 1ste keus sortering.

  Snijverlies
  Wanneer de tegelzetter, of jij, de tegels gaan leggen, kan het zo zijn dat, door het snijden van de tegels, je een aantal tegels tekort komt. Daarom is het altijd aan te raden om snijverlies te nemen. Meestal kiest men tussen +8-10% snijverlies van de totale oppervlakte.

  Vorstbestendig
  Tegels met deze label, hebben een geringe wateropname van onder de 3% en zijn na het juist leggen vorstbestendig.

  Tint / Tonno / Kleur batchnummer
  Iedere productie tegels heeft een eigen tintnummer, dit kan gezien worden als een productienummer. Deze tintnummer staat vaak op de dozen van de tegels. Hou rekening met dat als je extra tegels besteld bij een tegelvloer, dat je kleurverschillen kunt ervaren (ook al is het dezelfde serie) als de tegels niet dezelfde tintnummer hebben.

  Batchnummer

  Let op! Dit is slechts een voorbeeld hoe de batchnummer wordt aangegeven. Dit kan afwijkend zijn bij andere series/merken.